Babies, peuters en oudere kinderen

Wat voor volwassenen geldt, is zeker ook op kinderen van toepassing: Een verstoring in de normale lichaamsprocessen geeft klachten. Er zijn babies die vanaf de geboorte veel huilen, eczeem hebben, de voeding niet kunnen verdragen. Peuters met voortdurend oorontsteking of hoesten. Oudere kinderen die bleek en moe tegen je aanhangen in plaats van te willen rennen en spelen. Of juist explosief of ander ongecontroleerd gedrag laten zien.

Al die klachten wijzen op een probleem in het 'fabriekje' van het lichaam. De darmflora is niet op orde en kan geen lactose verteren, de slijmvliezen van oren en holtes weten zich niet te verweren tegen simpele huis- tuin en keukenbacteriën, de lever lukt het niet om virussen efficiënt op te ruimen.

Daar kan je in heel veel gevallen iets aan doen, op een natuurlijke manier zonder antibiotica - die immers behalve de vijandelijke indringers ook het eigen immuunsysteem aanvalt. 

Ik heb me middels diverse opleidingen gespecialiseerd in het behandelen van kinderen vanaf de geboorte. En ik vind het een spel om de kleuter of jonge tiener mee te laten kijken bij een meting, en uit te leggen wat er gebeurt. En hoe we zijn of haar soldaten aan het werk willen zetten. En meestal lukt dat prima en komen kinderen graag terug.

En hoe jonger het kind, hoe sneller het lichaam de behandeling oppakt. Soms zie je binnen een week of twee weken al goede resultaten.